Tervetuloa Inlandiin

missä me kehitämme julkisia palveluja

Inland Design on innovaatio- ja muotoilulaboratorio, jonka palvelumuotoilijat ovat työskennelleet vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana Maahanmuuttovirastossa ja vuoden 2020 alusta lähtien sisäministeriössä. Kesästä 2022 lähtien Inland laajentui koko sisäasiainhallinnon yhteiseksi verkostomaiseksi laboratorioksi.

Me yhdistämme muotoiluajattelun, teknologiaosaamisen ja yhteiskehittämisen. Tavoitteenamme on parantaa suomalaista julkishallintoa ja kansalaisille tarjottavia palveluja. Me muotoilijat olemme julkishallinnossa työskenteleviä virkamiehiä. Haluamme olla tukemassa sisäministeriön organisaatiomuutosta ja käynnistämässä projekteja, joilla on positiivisia sosiaalisia vaikutuksia.

Ihmiset ovat meille pääasia. Haluamme tehdä oikeita asioita, kokeilla ja olla rohkeita visionäärejä. Me olemme yhdessä muutoksentekijöitä.

Osana isompaa kokonaisuutta

Haluamme luoda positiivista muutosta koko ekosysteemissä.

Inland Design hyödyntää designia työkulttuurin muuttamisessa ja parempien julkisten palvelujen kehittämisessä.

Manifesti

Toimintaamme ohjaavat neljä periaatteetta, jotka ovat lähtökohta kaikelle mitä teemme.

Kaiken keskiössä on ihminen

Ihmisten tarpeiden ymmärtäminen on työmme lähtökohta. Suunnittelemme palveluja ihmisiltä ihmisille, ja tavoitteenamme on luoda yhä parempia julkisia palveluja.

Teemme konkreettisia asioita

Suunnittelemme ja rakennamme konkreettisia asioita, jotka ovat arvokkaita arjessa. Kyseenalaistamme tavanomaiset toimintatavat, emmekä tee tyhjiä lupauksia.

Olemme kokeilijoita ja uskomme avoimuuteen

Avoimuus toimii työmme lähtökohtana — ilman rajoja pystymme ideoimaan ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti. Uskomme, että uudet ideat syntyvät tuomalla yhteen erilaisia kokemuksia, näkemyksiä ja osaamista.

Olemme rohkeita edelläkävijöitä

Haluamme luoda rohkeasti positiivista muutosta ja työskentelemme periksiantamattomasti tavoitettamme kohti. Jaamme rohkeasti onnistumiset ja epäonnistumiset sekä kerromme avoimesti työstämme.

Seuraa meitä

Puhutaan, jaetaan ideoita ja opitaan lisää